اطلاعات به زبان ساده برای کارفرمایان، سازندگان، مهندسین مشاور و پیمانکاران ساختمانی

ساختمان هاي پيش ساخته فولادي سبك (Light Weight Steel Frame) كه به LSF موسوم بوده، بصورت خشك وعمدتا با استفاده از اتصالات پيچي براي اجراي ساختمان هاي عمدتاً کوتاه مرتبه و میان مرتبه (تا 5 طبقه) بكار مي روند. این سیستم که شباهت زیادي به روش هاي ساخت ساختمان هاي چوبی دارد، ازسه جزء اصلی، تشکیل میشود…

 

استفاده از اعضای فولادی سردنورد شده در ساخت ساختمان از دهه 1850 در ایالات متحده و انگلستان آغاز گردید. در دهه های  1920و1930  استفاده از فولاد سرد نورد شده به عنوان یک مصالح ساختمانی به دلیل  عدم وجود استاندارد طراحی کافی و اطلاعات محدود در مورد این نوع فولاد، در آیین نامه های طراحی و ساخت ساختمان بسیار محدود بود…

 

فولادهای مصرفی در سیستم های ساختمان سازی به دوصورت تولید میشوند و بر اساس نوع روش تولید نام گذاری میگردند.

  • Hot Rolling Steel(فولاد گرم نورد شده)
  • Cold Formed Steel (فولاد سردنورد شده)…

 

 

سازه های فولادی سردنورد شده (LSF) با توجه به ویژگی‌های ساختاری که دارند از مزایای بالقوه زیادی برخوردار هستند که از مهم‌ترین آن‌ها‌ می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • وزن بسیار پایین در مقایسه با دیگر انواع سازه‌ها
  • ساده بودن نصب و اجرای آن‌ها و متعاقباً کاهش هزینه نیروی کار و زمان توقف…

 

کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی که در آن استقرار یافته هر چند سال یک بار با زلزله ای مخرب و ویرانگر روبرو بوده است. به طور متوسط هر ساله در ایران یک زلزله با بزرگی 6  ریشتر رخ می دهد. نگاهی گذرا به تاریخ زمین لرزه های ایران و توجه به بستر طبیعی و زمین ساختی ایران نشان می دهد که کمتر نقطه ای در ایران می توان یافت که از زلزله مصون باشد. به طوری که طی 43 سال اخیر 233 هزار نفر از هموطنان در مناطق مختلف کشور در اثر زلزله جان خود را از دست داده اند…

 

یکی از مزایای مهم سیستم سازه های فولادی سرد نورد شده درجه نامعینی بسیار بالا میباشد که منجر به پایداری بسیار مناسب این مجموعه میگردد. در حالی که در فولاد گرم نورد شده تخریب یکی از ستون ها حتی میتواند منجر به انهدام کل سیستم گردد. درحالی که در این سیستم به دلیل تعداد بالای ستون ها در صورت تخریب تعدادی از آنها امکان انتقال بار توسط سایر ستون های وجود داردبنابراین به جای مکانیزم انتقال تمامی بارها از سقف به تیر و تیر به تعداد محدود چهار ستون….

 

با توجه به شیوه اجرای سیستم، به راحتی می توان موقعیت استادها (Stud) را براساس شرایط و نیازهای جدید، حتی در دوره بهره برداری ساختمان، تغییر داد. سیستم ساختمانی LSF با به کارگیری روش های تولید صنعتی وپیش ساخته ساختمان تولید می شود که معمولا این نوع سیستم های رایج قابل اجراء بوده و اشتاباهات احتمالی در مرحله طراحی و اجراء به راحتی قابل تغییر و یا تصحیح می باشد…

 

بهبود استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر از جمله انرژی حرارتی خورشیدی و کاهش تقاضای انرژی در طول چندین مرحله چرخه عمر ساختمان ها برای دستیابی به محیط ساخت و ساز پایدارتر امری ضروری و بدیهی می باشد. یکی از نگرانی های معمول در مواجهه با سیستم های ساختمانی دارای ساختار فلزی کارایی آنها در جلوگیری از اتلاف انرژی است…

 

یکی از موضوعات اساسی ساختمان‌ها به عنوان بخش‌ مهمی از دارایی های جامعه، برآوردن نیازهای متداول عملکردی از نظر ملاحظات ایمنی به خصوص در برابر زلزله است. در واقع زلزله های بزرگ و ویرانگر هر از چندگاهی بخش از کره زمین را به لرزه در آورده و موجب تلفات و خسارات جانی و مالی فراوان می گردند، تنها طی یک قرن اخیر حدود 1000 زلزله مخرب در جهان روی داده است…

 

یکی از مزایای سازه های فولادی سردنورد شده قابلیت اجرای نما به صورت خشک میباشد زیرا با ماهیت روش اجرای این سیستم تطابق کامل دارد. به منظور پوشش نما به صورت خشک میتوان از پانل های سیمانی، پانل های گچی و پانل های چوبی استفاده نمود. لازم به ذکر است به دلیل نبود منابع چوب تجدید پذیر در ایران استفاده از پانل های چوبی متداول نمیباشد. در روش اجرای نماهای خشک به منظور انتقال یک طرفه رطوبت از داخل…

 

 

 

سیستم ساختمانی قاب های سبک فولادی (LSF) یکی از سیستم های ساختمانی است که در دهه های اخیر به طور گسترده در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه به کار گرفته می شود. اجزای اصلی تشکیل دهنده این سیستم ساختمانی، از ورق های فولادی سردنورد شده و پانل های پیش ساخته گچی و سیمانی تشکیل شده است.  افزایش قیمت چوب، پدیدار شدن مشکلات زیست محیطی و برنامه ریزی برای توسعه  معماری پایدار در صنعت ساختمان سازی منجر شد سازه های فولادی سردنورد شده…

 

دو ویژگی شاخص در سیستم ساختمانی با قاب های سبک فولادی (LSF )در رابطه با طراحی معماری و فن آوری ساخت مطرح می باشد. ویژگی های فن آوری ساخت به دلیل تاثیرگذاری آن در شکل گیری و عملکرد سیستم قابل توجه بوده، همچنین نوع مصالح ساختمانی، شیوه اجرایی سیستم و نوع اتصالات نه تنها محدودیتی برای طراحی معماری ایجاد نکرده بلکه توانسته …